Itineraris de memòria a la ciutat: Castelló republicà i Castelló sota les bombes

El 14 i 15 de juliol de 2021 es van realitzar dos activitats relatives als itineraris Castelló republicà i Castelló sota les bombes, per part de Jordi Aguilar, membre del GRMHC.

El dia 14 de juliol es va realitzar una activitat amb voluntariat de Creu Roja i usuàries del projecte “ Bienestar personal y activación social”. Va consistir en una passejada  per l’ itinerari de Castelló sota les bombes amb visita al refugi de la plaça Tetuan. Posteriorment es va fer un recorregut i diverses xerrades per l’itinerari Castelló en la II República. Durant aquest es van  explicar les característiques econòmiques i socials del període republicà i els trets arquitectònics de l’edifici de correus, diverses cases dels carrers Colom, Cervantes, Cavallers, casa Matutano ─on es va parlar sobre normes de Castelló─, Institut Ribalta on es van ressaltar les millores educatives i pedagògiques de la II República. Tot seguit, ens vam dirigir cap al Parc Ribalta on després de comentar una mica els canvis esdevinguts a la ciutat a finals del segle XIX i principis del XX, vam centrar l’interès en el Templet de Música (construcció, estil, funcionalitat…).

El dia 15 de juliol es va realitzar una activitat amb un grup reduït de persones interessades en la memòria històrica de Castelló. Es va fer un recorregut i diverses xerrades per l’itinerari Castelló en la II República. Durant aquest es van  explicar les característiques econòmiques , socials i culturals del període republicà i els trets arquitectònics de l’edifici de correus, diverses cases dels carrers Colom, Cervantes, Cavallers, casa Matutano ─on es va parlar sobre normes de Castelló─, Cambra Agrària, Institut Ribalta on es van ressaltar les millores educatives,  pedagògiques i culturals de la II República. Tot seguit, ens vam dirigir cap al Parc Ribalta on després de comentar una mica els canvis esdevinguts a la ciutat a finals del segle XIX i principis del XX, vam centrar l’interès en el Templet de Música (construcció, estil, funcionalitat…) i en l’Obelisc on vam tractar els temes de la Revolució Liberal , les guerres carlines i les repercussions a la ciutat de Castelló.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt