Jornada de fosses a Benafer i Pina de Montalgrao

El passat 22 d’octubre membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló acompanyats dels arqueòlegs i membres de l’associació Arqueoantro -en la qual estem treballant conjuntament en l’elaboració d’un mapa de fosses de la província de Castelló- van visitar possibles fosses de la guerra civil als termes de Benafer i Pina de Montalgrao.

Primer al terme de Benafer el nostre company del GRMHC Ramón Juan ens va mostrar trinxeres, refugis de la línia del front i una possible fossa que va ser descartada pels arqueòlegs Miguel Mezquida i Azahara Martínez que van destacar l’interés de la zona per les estructures bèl·liques per futures prospeccions, on es van trobar diferents materials com metralla, parts de granades…

Al terme de Pina de Montalgrao i acompanyats d’Alberto Herrero Salvador i Florián Herrero Clemente ens van desplaçar a l’alto de Pina o de Santa Bàrbara, on Alberto per testimoniatge recollit d’un veí testimoni directe dels fets ens va indicar el lloc on es trobava un fossa de soldats producte dels enfrontaments i bombardejos a l’estiu de 1938.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt