Jornada de Memòria a L’Alcora

El dissabte dia 17 de juliol de 2021, alguns membres del GRMHC es van desplaçar a l’Alcora per participar en una visita guiada a la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda en procés de rehabilitació de l’edifici, organitzada per membres de l’Alcora del mateix grup (Maribel Albella, Dolors Domingo i Merche Miralles).

La visita va començar cap a les 9’30 h. recorrent les diverses naus de l’edifici, de les quals sols una part està acabada. Hugo Vivas va explicar els diversos fets històrics de la formació del moviment obrer a l’Alcora des del segle XVIII a l’actualitat, mentre que Teresa Artero va fer una reconstrucció d’arqueologia industrial de les diverses parts de la fàbrica. Al mateix temps, les intervencions dels presents  van  anar comentant i completant  aspectes de més interès.

En acabar cap a les 12 hores, ens vam dirigir al paratge de l’ermita de sant Vicent  on mentre esmorzàvem es va celebrar una reunió de Memòria històrica  en la qual es van comentar aspectes de la visita i finalment es van realitzar propostes  per avançar en el coneixement de la memòria històrica de l’Alcora.      

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt