La Universitat Jaume I edita “Cultura i Exili: estudis d’història i literatura”

La Universitat Jaume I ha publicat el llibre Cultura i exili. Estudis d’història i literatura, una obra que recull un total de 42 estudis culturals que aplicats a la història I la memòria, la literature I la comunicació, que es van presentar al Congrés Internacional Cultura I Exili 1939-2019 que es va celebrar aquest últim any a Castelló I Sogorb.

L’obra ha sigut impulsada i coordinada per Lluís Meseguer, catedràtic del department de Filologia i Cultures Europees de la Universitat Jaume I i membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, és també editor literari de l’obra juntament amb Juan Luis Porcar, membre del GRMHC, i els professors universitaris Adolf Piquer I Javier Vellón. Hi ha diversos articles relacionats amb la memòria històrica de diferents membres del nostre Grup com són a banda dels ja citats Meseguer i Porcar, els treballs de Josep Miralles, Maribel Peris, Queta Ródenas, Raül González Devis I Joan Miquel Palomar, i una ressenya literària de Francesc Mezquita i Broch.

Les anàlisis i els testimonis intel·lectuals que conformen aquesta obra col·lectiva transiten en el camí de la imprescindible necessitat de coneixement i justícia sobre la contribució dels exilis i les persones que els van patir a la construcció i el progrés de la societat i la cultura contemporània. De manera interdisciplinària s’estudien la repressió vinculada a la guerra d’Espanya del 1936-39, i la dictadura i l’exili de les dècades següents; la comunicació i la creació cultural, artística i literària d’aquesta època; i la tensió cultura local/universal, segons les perspectives de personalitats de l’exili científic i cultural, i la seua projecció a Europa i Amèrica Llatina.

Podeu consultar l’índex de l’obra amb tot els seus autors i articles i en aquest enllaça es pot adquir el llibre que estarà també disponible a les llibreries i a la seu del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló per consulta i adquisició.

http://www.tenda.uji.es/pls/iglu/!GCPPA00.GCPPR0002?lg=CA&id_art=1878

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top