Jornada de memòria històrica a Borriol

 

A la Sala d’Actes de l’Ajuntament va tindre lloc el 17 de maig a les 19,30 h. una jornada de memòria històrica organitzada per Lluïsa Ros, tècnica cultural de l’Ajuntament i impulsora del Grup de Patrimoni Immaterial de Borriol, en el marc de les activitats de la Regidoria de Cultura de la localitat.

L’acte que va contar amb la presència de l’alcalde Silverio Tena i la regidora de Cultura entre les més de 50 persones que hi van assistir. Es va iniciar amb la presentació a càrrec de Lluïsa Ros i Juan Luis Porcar, membre del GRMHC, i a continuació es va realitzar la presentació de llibre “Un país en gris I negre. Memòria històrica I repressió franquista a Castelló” amb la lectura del text de presentació a càrrec de Paco Mezquita, membre també del GRMHC. L’autor del llibre Juan Luis Porcar va continuar amb una exposició comentada d’un powerpoint relatiu a la Guerra civil i la repressió franquista a la localitat resultat de la recerca realitzada i de l’aportació de fotografies per part de nombroses families, gràcies a la tasca realitzada en aquest aspecte per Ana Ucher, membre tambe del Grup i veïna de la localitat.

Maribel Peris va continuar amb una exposició sobre el projecte de memòria oral del Grup i unes idees i propostes de treball per orientar en la posada en marxa del Grup de Patrimoni Immaterial de Borriol, que present am seus components, va explicar el seu projecte de treball en paraules de Lluïsa. L’acte va finalitzar amb un interessant debat sobre memòria i fets històrics de la localitat.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt