Jornada de memòria històrica a Xilxes

El passat 19 de maig es va celebrar a Xilxes una jornada de memòria històrica organitzada per l’associació La Veu del Poble de Xilxes amb la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. Previament es va realitzar durant mesos un treball  d’intercanvi de recerques, documentació I fotografies entre el GRMHC i familiars dels represaliats.

L’acte es va iniciar amb la presentació per part dels organizadors, les paraules d’Erik van donar pas a la presentació del GRMHC a càrrec de Paco Mezquita. Després la intervenció de Juan Luis Porcar amb la presentació del seu llibre Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló a càrrec de Dolors Domingo. Carmina Freire per part del col·lectiu local va llegir els noms dels represaliats abans de dedicar un emotiu minut de silence en el seu record, amb lectura de poemes per part del public.

Finalment es va inaugurar l’exposició del GRMHC dedicada a les victimes de la repressió franquista amb 12 panells dedicats a veins de Xilxes i amb la intervenció de familiars que van poder relatar les seues històries. L’acte va contar amb la participació de prop de 60 persones.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt