Visita a les fosses del cementiri de Paterna

Una representació del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va visitar el passat 2 de maig de 2017 els treballs d’exhumació a una de les fosses del cementiri de Paterna realitzats per l’equip Arqueoantro. Es va realitzar una visita a tot el recinte on hi ha centenars d’executats victimes de la repressió franquista soterrats, guiada per Matias Alonso, responsible del Grupo por la Recuperación de la Memoria Histórica de Valencia i per Miguel Mezquida, responsable d’Arqueoantro.

Posteriorment es va mantenir una reunió de treball amb Matias Alonso i Miguel Mezquida sobre el projecte de mapa de fosses de la província de Castelló que es presenta en el marc de les subvencions de la Generalitat Valenciana en matèria de memòria històrica per a 2017. Un projecte emmarcat en un programa de mapa de fosses de la Comunitat Valenciana iniciat fa anys i en el qual les tres entitats aporten tota una trajectòria d’investigacions i treballs previs.

Finalment Matias Alonso ens va apropar als “Terrers”, els murs que situats en un antic terreny militar prop del cementiri, van ser lloc d’afusellament de més de 2.200 veïns I veïnes de localitats de la Comunitat Valenciana finalitzada la Guerra Civil.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top