Visita a les fosses del cementiri de Paterna

Una representació del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va visitar el passat 2 de maig de 2017 els treballs d’exhumació a una de les fosses del cementiri de Paterna realitzats per l’equip Arqueoantro. Es va realitzar una visita a tot el recinte on hi ha centenars d’executats victimes de la repressió franquista soterrats, guiada per Matias Alonso, responsible del Grupo por la Recuperación de la Memoria Histórica de Valencia i per Miguel Mezquida, responsable d’Arqueoantro.

Posteriorment es va mantenir una reunió de treball amb Matias Alonso i Miguel Mezquida sobre el projecte de mapa de fosses de la província de Castelló que es presenta en el marc de les subvencions de la Generalitat Valenciana en matèria de memòria històrica per a 2017. Un projecte emmarcat en un programa de mapa de fosses de la Comunitat Valenciana iniciat fa anys i en el qual les tres entitats aporten tota una trajectòria d’investigacions i treballs previs.

Finalment Matias Alonso ens va apropar als “Terrers”, els murs que situats en un antic terreny militar prop del cementiri, van ser lloc d’afusellament de més de 2.200 veïns I veïnes de localitats de la Comunitat Valenciana finalitzada la Guerra Civil.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top