Jornada de memòria històrica a la Sènia

El passat 26 d’agost es va organitzar a La Sènia la presentació del llibre “Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló” de Juan Luis Porcar, a iniciativa del propi autor i d’Eduardo Corbatón.

Eduardo Corbatón, net d’Emilio Pla Palos, senienc afusellat a Castelló, recupera des de fa temps la memòria del seu avi i d’un altre veí del poble també afusellat. El passat 2 de gener i després de contactar amb el nostre grup, es va desplaçar a Castelló on va col·locar una làpida que els recorda al lloc on estan soterrats al cementiri civil. Proximament publicarà una novel·la històrica que combina les vivències familiars amb la memoria d’aquell temps, els anys de la guerra i la posguerra a La Sènia.

A banda de la presentació del llibre, Eduardo Corbatón ens va organitzar acompanyats per ell i la seua dona, una completa jornada de memòria històrica al seu poble, amb visita guiada a l’Aeródrom de La Sènia i el seu espai expositiu ubicat a l’antiga caserna del camp d’aviació.

Per la vesprada la presentació del llibre al Centre Obrer va reunir en un ambient acollidor a un important nombre de seniencs que quasi van omplir el local, en un acte presentat pel regidor de Cultura de la localitat,  i que després de les intervencions d’Eduardo, l’autor i Maribel Peris va acollir un interessant debat i exposició de testimoniatges personals.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top