Jornades “Els mestres de la República” a Vistabella”

 

El 13 i 14 d’agost de 2016 el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i la Seu del Penyagolosa de la Universitat Jaume I van organitzar les Jornades de Memòria Històrica “Els mestres de la República”.

A la primera jornada celebrada a l’antiga presó, Seu de l’UJI,  es van conèixer els interessants treballs de recerca dels investigadors Miquel Osset sobre el seu avi mestre a Vistabella , Consol Alfred Ramos va presentar el seu llibre Mestres de l’imprenta sobre els mestres freinetistes al País Valencià, Francesc Mezquita va presentar un treball sobre els alumnes vistabellencs a l’Institut Francisco Ribalta de Castelló i Consol Aguilar va exposar la seua recerca sobre mestres a Castelló en el temps de la Segona República. A la segona jornada per problemes tècnics no es van poder visualitzar totes les projeccions, si que es va  poder veure l’entrevista a Treme Martí, membre del GRMHC i mestra Vistabella durant la dècada dels 60. L’assistència a les jornades va ser de més de 50/60 persones en cadascuna de les sessions i es van clausurar amb una vista a l’antic aèrodrom de la  guerra civil localitzat al Pla amb visita a l’Escola del Camp.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt