Jornada de Memòria Històrica a Vistabella

JORNADA DE MEMORIA HISTÒRICA A VISTABELLA

 image

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va participar el 31 de juliol de 2010 en la III Jornada de Memòria Històrica de Vistabella organitzada conjuntament amb Antonio Giner i la col·laboració de l’Associació Grevol.

Pel matí i guiats per Marcelino Gual, antic masover del mas dels Arcs, es va realitzar una excursió des del poble al mas del Collet i mas dels Arcs on es van relatar dos episodis repressivus conseqúència de l’entrada de les tropes franquistes al municipi durant la guerra civil, en juny de 1938.

 imageA les 13.00 es va projectar un audiovisual de coves i avencs de la zona del parc natural del Penyagolosa elaborat per l’espeleoleg José Viciano.

A les 18,00 h. al Centre Cultural de l’Antiga Presó davant un auditori de més de 30 persones els membres del Grup Maribel Peris i Juan Luis Porcar van explicar els objectius del col·lectiu i les tasques relacionades amb la recuperació de la memòria oral, la repressió franquista a les comarques de Castelló i diversos estudis sobre la repressió del maquis i els seus suposats col·laboradors. L’acte va finalitzar amb un interessant debat i l’homenatge a Matilde Alcón i la seua família. Matilde Alcón, dona de José Safont, membre de l’Ajuntament durant la guerra, milicià, i encara hui en día desaparegut des de 1938. Matilde, jove i amb dos filles va ser empresonada en juny de 1938 restant més de dos anys a les presos de Castelló i Santander, al tornar al poble treballant i amb les dos xiquetes es va sobreposar a les adverses condicions històriques del moment.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt