Curs d’estiu sobre Memòria Històrica

 imageEl Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va participar activamente en el curs d’estiu República, repressió i transició postfranquista: els obstacles de la memòria Històrica que dirigit per Andrés Piqueras, va organitzar la Universitat Jaume I en la Llotja del Cànem entre el 12 i 14 de juliol..

El curs va tractar de donar precisió científica al període de repressió franquista després de la contesa civil i analitzar les deficiències de la transició democràtica amb vista a la restitució de la dignitat i la memòria de la II República i de la resistència antifranquista. Cerca, igualment, donar llum a les raons de l’oblit de la repressió i de la inacción de l’Estat democràtic sobre les fosses comunes i sobre el coneixement del passat en general per tal de recuperar la memòria històrica.

Va contar amb la participació de destacats historiadors, juristes i investigadors com Conxa Mir, Fernando Magán, Joan Garcés, Enrique Cerdán Tato i Antoni Doménech. Per part del Grup van participar Maribel Peris amb el seu treball sobre fonts orals i l’audovisual sobre l’exili i la figura de Joaquin Varea. Juan Luis Porcar i Raül González van exposar les seues investigacions sobre arxius, memòria oral i repressió a les comarques de Castelló. Finalment Joan Miquel Palomar i Francesc Durá van realitzar una exposició sobre la lluita per la República avui i la reivindicación de la memòria enfront de la perdurabilitat de lasimbologia franquista i la impunitat franquista.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top