Curs d’estiu sobre Memòria Històrica

 imageEl Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va participar activamente en el curs d’estiu República, repressió i transició postfranquista: els obstacles de la memòria Històrica que dirigit per Andrés Piqueras, va organitzar la Universitat Jaume I en la Llotja del Cànem entre el 12 i 14 de juliol..

El curs va tractar de donar precisió científica al període de repressió franquista després de la contesa civil i analitzar les deficiències de la transició democràtica amb vista a la restitució de la dignitat i la memòria de la II República i de la resistència antifranquista. Cerca, igualment, donar llum a les raons de l’oblit de la repressió i de la inacción de l’Estat democràtic sobre les fosses comunes i sobre el coneixement del passat en general per tal de recuperar la memòria històrica.

Va contar amb la participació de destacats historiadors, juristes i investigadors com Conxa Mir, Fernando Magán, Joan Garcés, Enrique Cerdán Tato i Antoni Doménech. Per part del Grup van participar Maribel Peris amb el seu treball sobre fonts orals i l’audovisual sobre l’exili i la figura de Joaquin Varea. Juan Luis Porcar i Raül González van exposar les seues investigacions sobre arxius, memòria oral i repressió a les comarques de Castelló. Finalment Joan Miquel Palomar i Francesc Durá van realitzar una exposició sobre la lluita per la República avui i la reivindicación de la memòria enfront de la perdurabilitat de lasimbologia franquista i la impunitat franquista.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt