Jornada informativa del Grup dirigida als familiars i víctimes de la repressió franquista

El passat dissabte 21 de maig el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va organitzar una assemblea informativa dirigida en especial a les famílies de repressaliats i víctimes de la guerra civil i el franquisme en la qual van participar més de 40 persones.

En aquesta reunió es van tractar diferents punts com la informació sobre la demanda de reconeixement de víctima del franquisme contemplada en el art. 4 de la Llei de la Memòria Històrica; també es va informar sobre les condicions per accedir a altres ajudes a familiars de morts a causa de la guerra i el franquisme, per temps d’estada a la presó, per formar part de cossos de seguretat de la República durant la guerra civil i als ex presos socials.

Un altre tema d’actualitat com les fosses del franquisme a Castelló, la localització de víctimes i desapareguts en les fosses, i la possibilitat d’iniciar processos d’exhumació i reconeixement, juntament amb la documentació que sobre la guerra civil i la repressió franquista podem trobar als arxius de Castelló i les condicions de la seua consulta –els consells de guerra sumaríssims, son temes que també van ser analitzats a la reunió.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top