Jornades de Memòria Històrica a Almassora

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló ha participat en unes jornades de memòria històrica a Almassora organitzades pel Partit Socialista del País Valencià-PSOE de la localitat, que s’han celebrat els díes 17, 24 i 31 d’octubre de 2008.

Les jornades van començar el 17 d’octubre a la seu del PSPV-PSOE amb la inauguració de l’exposició “Repressió franquista: la memòria de les víctimes” del nostre grup. Després dels parlaments de Ruben Peris, Joan Pinyana i es van presentar per part de Teresa Armengot i Juan Luis Porcar algunes publicacions sobre memòria històrica i repressió a les nostres comarques i va tenir lloc un interessant debat sobre la guerra civil, la memòria històrica i la repressió franquista amb un auditori molt nombrós.

El 24 d’octubre es va celebrar la segona de les jornades amb una taula rodona sobre memòria històrica a Almassora amb participació de membres del nostre col·lectiu com Joaquín Varea i Francisco Mezquita, Rubén Peris pel PSPV-PSOE, i el testimoni històric i emotiu d’Enrique Claramonte.

Per finalitzar el 31 d’octubre es van clausurar les jornades amb un acte d’homenatge als almassorins morts als camps de concentración nazis i víctimes de la repressió franquista. La lectura dels seus noms va donar pas a la projecció d’un audiovisual històric sobre Almassora i el lliurament de material documental i obsequis a familiars de les víctimes presents a l’acte.

Les jornades van comptar amb una important participació i amb interessants debats i xerrades.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt