Jornades de Memòria Històrica a Almassora

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló ha participat en unes jornades de memòria històrica a Almassora organitzades pel Partit Socialista del País Valencià-PSOE de la localitat, que s’han celebrat els díes 17, 24 i 31 d’octubre de 2008.

Les jornades van començar el 17 d’octubre a la seu del PSPV-PSOE amb la inauguració de l’exposició “Repressió franquista: la memòria de les víctimes” del nostre grup. Després dels parlaments de Ruben Peris, Joan Pinyana i es van presentar per part de Teresa Armengot i Juan Luis Porcar algunes publicacions sobre memòria històrica i repressió a les nostres comarques i va tenir lloc un interessant debat sobre la guerra civil, la memòria històrica i la repressió franquista amb un auditori molt nombrós.

El 24 d’octubre es va celebrar la segona de les jornades amb una taula rodona sobre memòria històrica a Almassora amb participació de membres del nostre col·lectiu com Joaquín Varea i Francisco Mezquita, Rubén Peris pel PSPV-PSOE, i el testimoni històric i emotiu d’Enrique Claramonte.

Per finalitzar el 31 d’octubre es van clausurar les jornades amb un acte d’homenatge als almassorins morts als camps de concentración nazis i víctimes de la repressió franquista. La lectura dels seus noms va donar pas a la projecció d’un audiovisual històric sobre Almassora i el lliurament de material documental i obsequis a familiars de les víctimes presents a l’acte.

Les jornades van comptar amb una important participació i amb interessants debats i xerrades.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top