Jornades de Memória Històrica a Nules

 

Divendres 14 de novembre Esquerra Unida de Nules va organitzar amb la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló una xerrada-col·loqui sobre memòria històrica a Nules baix el títol “La República i la Guerra Civil a Nules: 1938-2008, 70 anys sense memòria” en l’antiga biblioteca de la localitat.

Amb l’assistència de més de 100 persones, el responsable del col·lectiu Sixto Salvador va obrir l’acte mostrant la seua satisfacció per celebrar aquest acte al municipi i destacant la trascendència de recuperar la memòria històrica 70 ans després a la localitat.

A continuació Francesc Mezquita, professor d’Història de l’Institut Francesc Ribalta de Castelló, va impartir una xerrada sobre memòria històrica aportant diverses informacions i investigacions sobre la II República a Nules.

Posteriorment es va presentar per part de Juan Luis Porcar el treball audiovisual del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló “Castelló sota les bombes”, i una interessant presentación audiovisual sobre els devastadors efectes dels bombardejos de l’aviació feixista sobre la localitat.

Amb un interessant debat va concloure un acte que va reunir a un divers públic amb gent jove, testimonis de l’època, i investigadors.

 

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt