Jornades de Memòria Històrica a Traiguera

 

El passat 17 de març es van celebrar a Traiguera les I Jornades de Memòria Històrica i Investigació de la Guerra Civil organitzades pel Centre d’Estudis Traiguerí, en les quals van participar dos membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Les jornades van contar amb una participació de més de 25 persones i les diferents conferències van tractar diferents vessants de la memòria històrica i la investigació.

Josep Rodríguez va realitzar una història de vida del seu avi, alcalde de Tortosa durant la guerra, represaliat i afusellat a Tarragona en 1939. Posteriorment Raül González Devis, membre del GRMHC, va impartir una interessant conferència sobre l’AGLA i la resistència armada antifranquista, per finalitzar la sessió del matí amb la xerrada de Juan Luis Porcar, també membre del GRMHC sobre les fosses clandestines i el mapa de fosses de la província de Castelló.

Per la vesprada va tindre lloc la xerrada d’Andrés Perelló, responsable de Memòria Històrica del PSOE, amb “La llei de Memòria Històrica, passat, present i futur”, per finalitzar la jornada amb Andreu Caralt amb la seua proposta de turisme turístic a partir de la Batalla de l’Ebre i la quinta del Biberó.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top