Xerrada sobre les fosses de la Guerra Civil i el Franquisme a Borriana

El passat 6 d’abril al Saló de Plens de l’Ajuntament de Borriana i en el marc de les activitats del III Memorial Democràtic de Borriana organitzat per la Regidoria de Cultura, va tindre lloc una xerrada sobre les fosses de la Guerra Civil i del Franquisme a càrrec dels membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló Juan Luis Porcar i Teresa Armengot.

En primer lloc Juan Luis Porcar va presentar el Mapa de Fosses de la província de Castelló de la Guerra Civil i el Franquisme, una publicació resultat d’un projecte impulsat per la Generalitat Valenciana amb la col·laboració del Grup per la Recuperació de la Memòria de València i l’associació científica Arquoantro, que ha identificat un total de 152 fosses, de les quals 86 es troben a la publicació documentades i catalogades i amb els resultats de la investigació exposats.

A continuació Teresa Armengot va presentar la seua recerca sobre el quadrant 6 del cementiri de Borriana, fossa de la repressió franquista on més de 40 repressaliats van ser soterrats entre afusellats a la població i morts a la presó, i va explicar els estudis actualment en curs sobre les fosses dels combatents morts en acció de guerra, la major part soldats de l’exèrcit franquista i marroquins.

A l’acte van assistir més de 40 persones entre les quals alguns familiars de víctimes de repressaliats del franquisme.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt