Jornades de memòria històrica de Benlloc

El 17 d’octubre de 2020 es van celebrar a l’Auditori de Benlloc les V Jornades de Memòria Històrica, que es van inaugurar amb l’exposició “Boix, el fotògraf de Mauthausen”. La primera conferència va ser impartida per Juan Luis Porcar, membre del GRMHC, sobre repressió franquista i memòria recuperada a Castelló a partir de la publicació de la 3a edició del seu llibre Un país en gris i negre, amb la participació de Vanessa Bueso, familiar de la campanya d’exhumacions de la Generalitat al cementeri de Castelló de juliol de 2020, que va explicar la seua experiència familiar de recuperació d’una memòria silenciada i oculta durant molts anys. Adrián Blas Minguez va impartir la segona conferència sobre les valencianes deportades als camps nazis.
A la vesprada José Francisco Albelda va presentar un treball sobre vila-realencs als camps nazis, a continuació Víctor Benavides va realitzar el recital poètic sobre aquesta temàtica dels camps de concentració “Vers memòria”, per finalitzar amb la conferència de l’investigador i periodista Carlos Hernández sobre els camps de concentració de Franco. Més de 50 persones van assistir al llard de les jornades.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top