IV Campanya d’exhumacions al cementeri de Castelló, Fila 4

El 30 de setembre de 2020 va començar la quarta campanya d’exhumacions de víctimes de la repressió franquista al cementeri de Castelló, la tercera subvencionada i impulsada mitjançant conveni per l’Ajuntament de Castelló i executada per l’equip Arqueoantro, que tindrà continuïtat amb el conveni signat amb la Diputació de Castelló que participa per primera vegada en aquestes campanyes.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló ha elaborat l’estudi i projecte necessari per iniciar aquesta campanya, en la qual s’exhumaran un total de 42 restes de víctimes de la repressió, dels quals 18 corresponen al projecte presentat a l’Ajuntament de Castelló i 24 al conveni que es signarà amb la Diputació.

Es van iniciar els treballs per la fila 4 posició 29 fins finalitzar la fila a la posició 38, d’aquesta manera com ja en campanyes anterior es van exhumar restes des de la posició 18 d’aquesta fila, ara tenim una àmplia seqüència de la fila excavada i exhumada que ajudarà a l’estudi d’identificació de les restes d’acord amb els estudis antropològics, documentals i les evidències materials trobades, ja que malauradament l’estudi genètic d’aquesta fila en els resultats que tenim fins ara que són parcials, ens ha donat la impossibilitat de trobar ADN als ossos per mal estat dels restes, conseqüència de la composició de la terra, de les aigües subterrànies i humitat que han provocat la demineralització dels ossos.

En aquestes dos primeres setmanes de treball s’han exhumats un total de 10 restes humans, un d’ells no era una víctima de la repressió. L’estudi es centrarà en les nou víctimes de la repressió que segons la documentació corresponen a set veïns d’Alcalà, un d’Almassora i un de Vinaròs.  Finalitzada l’exhumació dels restes de la fila 4, la setmana del 19 d’octubre s’iniciarà l’excavació i exhumació de la fila 5.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt