La campanya d’exhumacions 2022 finalitza la Fila 5 del cementeri civil i inicia els treballs de la Fila 1

Els treballs d’excavació de la campanya d’exhumacions impulsada pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló amb els projectes subvencionats per l’Ajuntament de Castelló (25 exhumacions) i Diputació de Castelló (35 exhumacions) realitzada per l’equip d’Arqueoantro ha finalitzat la passada setmana l’excavació i exhumació de 22 restes de represaliats de la Fila 5 del cementeri civil i ha iniciat els treballs a la Fila 1.

En aquesta campanya l’estudi antropològic anirà com sempre a càrrec d’Arqueoantro però els estudis genètics i la presa de mostres d’ADN es realizaran per part de Fisabio, la fundació que impulsa la Generalitat Valenciana a l’efecte.

S’han col·locat al columbari les urnes amb les restes de les exhumacions de les campanyes de 2018, 2019 i 2020, i s’informarà pròximament de l’estat actual dels estudis genètics.

Continuem les tasques de cerca i localització de familiars d’alguns dels represaliats. De la fila 5 ens falta localitzar a les famílies de Ramón Andrés Saborit, José Martí Herrero i José Miravet Ahicart (L’Alcora), José Capella Vicent (Alqueries), Pascual Capella Martínez, Daniel Saborit Safont, José Seglar Ventura, Bautista Beltrán Artero, Manuel Roca Agustí i Vicente Cervera Bachero (Borriana), Tomás Guillamón Diago (Onda), Joaquín Segura Ferrer, Manuel Sifre Petit, Domingo Moliner Traver i Francisco Moliner García (Vila-real) i José García Soler (Castelló).

Si podeu localitzar a familiars d’aquesta relació de noms envieu correu a memoriac@memoriacastello.cat

A la fila 1 s’excavaran i exhumaran les restes de Gil Pons Solsona (Vistabella), Salvador Esteve Balaguer (Borriol), Wenceslao Ferrer Tur i Manuel Ferreres Villalba (La Vall d’Uixó), Santiago Ortí Folch (Ares del Maestrat) i Sebastián Castillo Celades i Manuel Francisco Marco Torrijos (Borriana)

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt