La Diputació de Castelló es reuneix amb el GRMHC per a impulsar el projecte d’exhumacions de víctimes del franquisme al cementeri civil de Castelló en 2021

La Diputació de Castelló impulsarà les noves campanyes d’exhumacions que emprenga en 2021 el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica en el cementeri civil de Castelló. Ho ha anunciat la diputada provincial, Tania Baños, en el transcurs de la reunió que ha mantingut amb Maribel Peris i Juan Luis Porcar representants d’aquesta associació, als quals ha traslladat el ferm propòsit de l’equip de govern de José Martí de renovar el seu compromís amb la Memòria Democràtica. És una mesura que busca potenciar aquest àrea i les polítiques reparadores que impulsa. En la reunió es va tractar de la organizaciónde la campanya prevista per a 2021 i d’una pròxima reunió amb familiars de represaliats a Moncofa en previsió d’un futur projecte d’actuació en una fossa localitzada prop de la població.
Baños ha explicat que per a la nova Diputació progressista de Castelló resulta fonamental consolidar i institucionalitzar les polítiques que s’impulsen des d’aquest departament “per a garantir que en el futur la Memòria continuarà sent present en l’agenda de la institució, governe qui governe”.
La diputada també ha recordat que els pressupostos de la Diputació de #ReactivemCastelló per a 2021 contemplen un important increment pressupostari per a polítiques de Memòria, fins a aconseguir la xifra de 170.000 euros. Aquesta partida, a més de la contribució a una nova campanya d’exhumacions, contempla l’obertura d’una línia de subvencions per a ajuntaments.
Per a Baños, “la Memòria és una tasca que necessitem consolidar, les institucions i els càrrecs públics hem de fer pinya per a evitar que els enemics d’aquestes polítiques, que estan molt ben organitzats, continuen acoquinant amb querelles a regidors, alcaldesses i alcaldes amb la intenció d’impedir que les generacions actuals coneguen la història tal com va ocórrer i evitar que les víctimes del franquisme recuperen la dignitat de la qual en el seu moment van ser despullades”.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top