L’Alcora acull les jornades “Memòries literàries” amb les conferències d’Antoni Arnau i Wilson Ferrús

Els dies 3 i 4 d’abril de 2024 van tindre lloc a l’Alcora dins de les Jornades de Memòria Històrica Democràtica “Memòries literàries” dues conferències en les noves dependències municipals organitzades per l’Ajuntament de l’Alcora a iniciativa del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica.

Dimecres 3 d’abril a les 19h es va impartir la conferència “La Traca, un sàtira ofegada en sang” a càrrec d’Antoni Arnau, director i coordinador del Centre d’Estudis i Documentació de la Guerra Civil Espanyola de la Fundació Caixa Vinaròs. L’acte va comptar amb la presentació de l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir i la presidenta del GRMHC, Maribel Peris. A continuació Antoni Arnau, amic i col”laborador del nostre grup des de fa molts anys, ens va endinsar en el context de les revistes satíriques de finals del segle XIX i principis del XX per acabar tractant sobre la revista la Traca i el tràgic final dels seu escriptors i dibuixants com Carceller i Bluff, afusellats pel franquisme.

Dijous 4 d’abril a les 19h presentada pel regidor de Memòria de l’ajuntament de l’Alcora, Ricardo Porcar, i pel membre del GRMHC, Juan Luis Porcar, es va impartir la conferència “Eduardo Guillar Clarí: premsa, literatura i escola al servei de la república i la regeneració d’Espanya” a càrrec de Wilson Ferrús, catedràtic d’institut i professor d’Història de l’Educació de la Universitat de València, en la qual ens va explicar tot el context històric del finals del segle XIX i primer terç del segle XX espanyol, incidint en el laïcisme, republicanisme i anticlericalisme del moment, per centrar l’atenció després en la figura del mestre Eduardo Guillar.

Les jornades van comptar amb una important participació de públic i cal agraïr a l’ajuntament de l’Alcora les seues gestions així com a la companyera del Grup Merxe Trilles la seua tasca també en temes de difusió i logística.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt