VII Jornada Intercomarcal sobre la Guerra Civil celebrada a Morella

El 6 d’abril de 2024, ha tingut lloc a Morella la VII Jornada Intercomarcal organitzada conjuntament amb el Centre d’estudis dels Ports i el Centre d’Estudis del Maestrat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Morella i del Grup d’Estudis de la Batalla de Llevant, en la qual han participat presentant comunicacions els membres del GRMHC Jordi Tárrega, Jordi Aguilar, Juan Luis Porcar i Paco Mezquita.

Es va inaugurar la Jornada amb la intervenció de l’alcalde de Morella i dels representats dels tres centres organitzadors, visitant-se a continuació les exposicions “La Guerra Civil a les comarques dels Ports i de l’Alt i Baix Maestrat” comissariada per Ricard Martí, del Centre d’Estudis dels Ports, i “El Pati de les tres palmeres, Penal de Sant Miquel dels Reis”, a càrrec d’Antoni Arnau, del Centre d’Estudis i Documentació de la Guerra Civil espanyola. També es va visionar un vídeo sobre el Museu Front de Llevant, Col·lecció de Francisco Simó (la Jana). Les ponències del matí d’Adrià Cabezas, Ricard Martí, Carlos Mallench i Blas Vicente, i Daniel Arasa, van tractar tematiques relacionades amb la guerra i el front de batalla a les nostres comarques.
Entre les comunicacions de la vesprada vam comptar amb les de Jordi Tàrrega Sangüesa sobre “La mort de Matías Sangüesa. Una pèrdua important durant la guerra”, Jordi Aguilar “La família Aguilar víctima de la repressió franquista”, Juan Luís Porcar Orihuela i Narcís Tena Sales “La repressió franquista contra les dones dels Ports: Violència, control i sotmetiment” i Paco Mezquita “Avals i certificats per ingressar a l’Institut de batxillerat de Castelló, des de les comarques de l’Alt, Baix Maestrat i dels Ports (1936-37)”. Per tancar la jornada La Rondalla de Morella va interpretar cançons de la guerra, al Teatre Municipal.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt