L’IES de Sollana visita el front de la guerra civil a Viver

Una vegada més, l’alumnat de 4rt d’ESO de l’Institut Joan Fuster de Sollana, juntament amb els seus professors d’Història, el dijous 18 d’abril, han fet un itinerari per alguns espais del front de la guerra civil de les localitats de Benafer i Viver. Acompanyats per Ramón Juan, membre del GRMHC, han pogut conèixer com en l’estiu de 1938 va ser detinguda l’ofensiva franquista cap a la ciutat de València en aquests indrets. Alhora han visitat alguns vestigis físics que encara es conserven relacionats amb la comtesa, com els nius de metralladores franquistes de la via férrea en el terme de Benafer i una trinxera del turó de San Roque en Viver de la Linia defensiva XYZ republicana.

S’ha llegit el testimoni escrit d’un combatent, Salvador Fernández De la Torre, narrant els esgarrifosos combats que van tindre lloc davant de Viver entre el 20 i el 24 de juliol de 1938, s’ha descrit com va ser l’evacuació sempre dramàtica de la població civil i s’ha visitat el CIBAL (Centre d’Interpretació de la Batalla de Llevant) on han visionat un emotiu audiovisual en el que aparéixen testimonis directes de la construcció de la Línia defensiva o de la repressió en els camps de concentració durant la posguerra.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt