Memòria Històrica a Vistabella

 

Més de 30 participants en les I Jornades de Memòria Històrica celebrades el 12 de juliol a Vistabella, organitzades per l’Associació Grevol amb la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Pel matí es van presentar els dos col·lectius i Teresa Armengot va oferir informació al voltant de la documentació que sobre la guerra civil i el franquisme es troba depositada a l’Arxiu Històric Provincial de Castelló, fent un estudi de la problemàtica en l’època.

Per la vesprada es va visitar l’antic camp d’aviació republicà a pocs quilòmetres de la població, es van presentar les dos publicacions del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló “Castelló sota les bombes” i “La memòria i les víctimes” de Juan Luis Porcar, es va projectar un treball audiovisual sobre els bombardejos i els refugis a Castelló, i es va obrir un interessant debat sobre la guerra civil, la repressió Vistabella i en el món rural, amb la intervenció del veí Antoni Solsona entre altres, qui va explicar la història del seu pare assassinat per la Guardia Civil i altres episodis repressius i de la vida als masos.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt