Iniciatives per recuperar el patrimoni en l’Alt Palància

EL GRUP PER LA RECERCA DE LA MEMÒRIA HA PARTICIPAT EN INICIATIVES PER RECUPERAR EL PATRIMONI EN L’ALT PALÀNCIA

L’ 11 de juny de 2008 Joan Miquel Palomar va efectuar una visita a Jèrica amb altres membres d’associacions culturals. Es va visitar els búnquers de la línia defensiva XYZ, fortins defensius amb una part davantera encarada pel tir i al darrere comunicats amb búnquers on encara resten sacs terrers que amb el pas del temps s´han petrificat.

El 6 de juliol de 2008 els membres del Grup Ramón Juan i Joan Miquel Palomar va assistir a una visita dels restes de la guerra civil a la població de Viver i El Toro, acompanyats per membres de l’Associació de la Recuperació de la Memòria Històrica de l’Alt Palància, iniciant la visita en el Centre Cutural ‘El Almendro’ de Viver on es mostra l’exposició “Paisajes de guerra” sobre patrimoni de la guerra civil i objectes del conflicte cedits per l´associació XYZ. La jornada va continuar amb una excursió a les Masadas Blanques, l´alt del Ragudo on resten fortificacions defensives i un observatori franquista, i es va visitar l’antic aeròdrom de El Toro amb dos refugis i una caseta del comandament en mig d´un camp de conreu.

Un recorregut interessant que reflexa la riquesa del patrimoni de la guerra civil en una jornada molt possitiva per la trobada de grups i associacions que impulsen iniciatives conjuntes per la recuperació d’aquest patrimoni històric de les nostres comarques.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt