Participació del GRMHC en les IV Jornades de Memòria Històrica de Xilxes

Dimarts 20 de desembre a les 19:15 en el Teatre Municipal de Xilxes van tenir lloc les IV Jornades de Memòria Històrica de Xilxes. En aquesta jornada organitzada per l’associació cultural La Veu del Poble amb la qual hem col·laborat altres vegades en diferents activitats culturals i de memòria.

L’acte es va iniciar amb la presentació de Carmina Freire, membre de l’associació, i va continuar amb una selecció de cançons i poemes recitats per part de l’actriu Amanda Aguilella. A continuació es va estrenar el Videoreportatge sobre Pepe Teresa, testimoni, fill de represaliat del franquisme i a la vegada lluitador antifranquista durant els anys 60 i 70 que va relatar les seues vivències al respecte. 

Paco Mezquita i Joan Piñana, per part del GRMHC van exposar diferents aspectes relatius a la memòria històrica i el franquisme, i la problemàtica actual, i aquest últim va presentar informació històrica recollida i investigada sobre la repressió a Xilxes i els seus protagonistes. Finalment el GRMHC va fer donació d’una sèrie de les seues obres publicades pels seus diferents autors/es a l’associació La Veu del Poble que així mateix farà donació a la Biblioteca Municipal. 

L’acte va tenir una important participació de públic.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top