Participació del Grup de la Memòria Històrica a l’acte d’Esquerra Unida de Vila-real

 

Aquest acte es va realitzar el dia 17 d’abril al saló d’actes de la seu de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vila-real i van participar els membres del grup: Pascual Mezquita, Maribel Peris i Juan Luis Porcar.

Pascual va fer una conferència “La República a Vila-real, recordant aquests anys” prenent com a eix la Segona República, però amb una introducció dels problemes que el sistema polític de la Restauració va gestar i que la Dictadura de Primo de Rivera va agreujar, per explicar les dificultats que va tenir per solucionar els problemes que va heretar i solucionar-los per la via democràtica, amb el suport popular però amb l’oposició dels sectors socials, polítics, econòmics hegemòniques durant la Restauració.

A més, amb el relat que va fer de la República en tot el país, va anar completant-lo amb com van ser aquells anys en Vila-real, fruit, en gran part, de la seua investigació d’aquest període en el seu poble.

També va destacar, que malgrat que Vila-real era majoritàriament agrària i conservadora, també el republicanisme i l’esquerra va tenir importància. La repressió a partir del 1938 n’és un exemple.

Maribel i Juan Luis van intervenir per explicar el treball que fa el grup que està reflectida en la seua pàgina Web.

També va intervenir en l’acte Eduardo del Alcázar Zambrano que va fer el seu relat de la guerra, quan tenia 8 any, a partir de l’any 37, però, en particular, com va viure la repressió franquista un jove i adult comunista i sindicalista, fundador de CCOO i treballador de radio Pirenaica.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top