Publicacions del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló

Històries de vida al Castelló de la guerra i la postguerra, obra de Maribel Peris, es l’últim llibre que ha comptat amb la participació del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló des de l’inici de la creació del col·lectiu l’any 2004, amb un repertorio de publicacions que a banda dels nombrosos articles d’investigació i opinió de molts dels seus membres ofereix llibres que tracten diverses temàtiques com els bombardejos i refugis durant la Guerra Civil, la repressió franquista, el patrimoni històric de la guerra, els testimoniatges orals i la cultura i l’exili entre altres.

Castelló sota les bombes publicat a maig de 2007 per Onada Edicions i fruit de l’exposició amb el mateix nom organitzada pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló aborda un tema poc tractat per la història local, quan no oblidat: la Guerra Civil a Castelló i, en particular, els bombardejos que va patir la ciutat. L’any 2008 es va fer una segona edició de l’obra molt be acollida per la societat de Castelló.

El mes de maig de 2008 es va publicar per Tres i Quatre Repressió franquista al País Valencià: Borriana i Manises, uns estudis locals de repressió franquista obra dels membres del Grup Teresa Armengot i Juan Luis Porcar, de l’historiador i membre de la Comissió de la Veritat del País Valencia, Ricard Camil Torres. Poc després, a l’estiu del mateix any Juan Luis Porcar va presentar un síntesi històrica sobre la repressió franquista i les víctimes a la província de Castelló La memòria i les víctimes.

L’any 2010 va aparèixer Resistir es vencer: el frente de Viver en la Guerra Civil Espanyola de Ramón Juan, un estudi històrica sobre la batalla de Viver amb una selecció d’interessants testimoniatges orals.

Un any després, a la primavera de 2001, es va presentar La Cultura Exiliada, un recull d’articles i ponències del congrés celebrat a la Universitat Jaume I dirigit pel catedràtic Lluís Meseguer, amb diversos treballs que tracten aspectes culturals, artístics i literaris de la guerra civil i l’exili.

L’última obra editada també per la Universitat Jaume I es Històries de vida al Castelló de la guerra i la postguerra de Maribel Peris, un estudi de la vida quotidiana al Castelló de la República, la Guerra Civil i el primer Franquisme, amb diversos testimoniatges orals al respecte.

Tots els llibres es poden adquirir a les llibreries de Castelló, per Internet a les respectives editorials o al mateix Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló,www.memoriacastello.cat i correu electrònicmemoriac@memoriacastello.cat

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt