Pascual Cabrera Quemades. Biografia i poesia, llibre de Domingo J. Font Pitarch

El passat mes de novembre la Regidoria de Cultura i Memorial Democràtic de l’Ajuntament de Vila-real va publicar el llibre Pascual Cabrera Quemades. Biografia i poesia, de Domingo J. Font Pitarch, centrat en la figura d’un personatge cabdal en la societat vila-realenca del primer terç del segle XX i que, durant molts anys, havia estat marginat per motius ideològics i polítics.

El text s’organitza en dos apartats; per un costat, es recull la seua trajectòria personal en les organitzacions de treballadors de Vila-real, com ara la societat d’obrers espardenyers i el Centre Obrer, a més dels seus anhels d’agermanament i formació dels jornalers, la seua participació en l’arrelament de la UGT i el PSOE a la ciutat, la promoció educativa i cultural entre els xiquets, l’arribada a l’alcaldia i les nombroses gestions desenvolupades, el cessament per desavinences amb els companys de partit, a més del final de la guerra, el judici, la presó i el seu afusellament. A banda de les seues creacions teatrals, que s’ajustaven als propòsits socialistes de convertir les cases del poble en nuclis culturals que difongueren conceptes ideològics i morals als treballadors.

A la segona part del llibre, s’estudien les claus, les motivacions i les influències de la seua poesia; a més, s’incorpora un breu anàlisi del contingut de les díhuit creacions líriques conservades, moltes d’elles escrites duran la seua reclusió a la Presó Provincial de Castelló.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top