Presentació a Sant Mateu del llibre “Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló”

El passat dissabte 11 de desembre de 2021 es va presentar al palau Villores de Sant Mateu, el llibre “Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló” de Juan Luis Porcar

L’acte va ser possible per la important tasca de recuperació de la memòria que s’està fent a la localitat per persones com Manuel Peraire, localitzant a familiars de la repressió i aportant informació, i Manel Roda i Angels Besalduch, familiars de Manuel Roda Mañá, un dels veïns de Sant Mateu afusellats al cementeri de Castelló.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa Ana Besalduch, van assistir unes 25 persones, va ser presentat pel regidor Marc Esteller i va comptar amb l’assistència tècnica de Tomás Segarra. Després de la presentació de l’obra que va ser llegida per Manel Roda, l’autor Juan Luis Porcar va comentar un audiovisual sobre la repressió a Sant Mateu on es va aportar informació i documentació fotogràfica sobre diferents veïns i veïnes represaliades. Aquest document audiovisual l’autor el posarà a disposició de l’ajuntament per la seua difusió i ús pedagògic si així es determina.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt