Presentació de llibre «Cultura i exili. Estudis d’història i literatura»

Dijous 7 d’octubre a les 18:30 va tindre lloc la presentació del llibre «Cultura i exili. Estudis d’història i literatura» VV.AA. a la sala de Conferències de MENADOR espai cultural de la ciutat de Castelló organitzada pel Servei de Comunicacions i Publicacions de la Universitat Jaume I amb la participació del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica. Es va comptar amb la participació de Carmen Lázaro, Vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals; amb Adolf Piquer, Director del Departament de Filologia i Cultures Europees i autor del llibre; amb Juan Luis Porcar, del Grup per a la recerca de la Memòria Històrica i autor del llibre; i amb Lluís Meseguer, Catedràtic del Departament de Filologia i Cultures Europees i autor del llibre. Tanmateix amb una breu salutació gravada de Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana i de Paul Preston, professor de la London School of Economics. 

En la seua intervenció, la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro, va destacar que aquesta publicació «rescata del silenci noms i creacions que, gràcies a l’esforç investigador dels autors es posen, a partir d’ara, a l’abast dels lectors i les lectores».  «Conèixer de manera crítica una part tan recent de la nostra història és un deure científic i, també, un deure moral. Aquest llibre contribueix de manera molt important al compliment d’aquests deures», va concloure.

Aquest llibre forma part de la col·lecció d’Humanitats – Servei de Comunicacions i Publicacions de la Universitat Jaume I.

Les anàlisis i els testimonis intel·lectuals que conformen aquesta obra col·lectiva transiten en el camí de la imprescindible necessitat de coneixement i justícia sobre la contribució dels exilis i les persones que els van patir a la construcció i el progrés de la societat i la cultura contemporània. De manera interdisciplinària s’estudien la repressió vinculada a la guerra d’Espanya del 1936-39, i la dictadura i l’exili de les dècades següents; la comunicació i la creació cultural, artística i literària d’aquesta època; i la tensió cultura local/universal, segons les perspectives de personalitats de l’exili científic i cultural, i la seua projecció a Europa i Amèrica Llatina. Es pot adquirir a la tenda de l’UJI.


Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt