Presentació del llibre “Matar Joan Fuster i altres històries”

Presentació al fòrum Babel per l’autor Francesc Bayarri.

El dia 25 d’abril es va presentar en el marc de les tertúlies de l’associació Adall i amb la col·laboració del Consell Valencià de Cultura, representat per Maribel Peris, el llibre “Matar Joan Fuster i altres històries” de l’escriptor i periodista Francesc Bayarri. El llibre es presenta en l’aniversari del centenari de Joan Fuster i en una data, 25 d’abril, Diada al País Valencià, fita històrica de les llibertats perdudes. L’acte va estar moderat pel periodista cultural Jesús Broch.

En primer lloc, Maribel Peris va introduir unes reflexions sobre la figura, obra i personalitat de Joan Fuster, el seu missatge com a escriptor i assagista. L’autor va esmentar diverses investigacions periodístiques. La primera, nucli de la seua obra, al voltant de les seues recerques sobre l’atemptat de Joan Fuster mostren l’absència d’una investigació pertinent. A partir d’aquest estudi, Bayarri analitza la violència política i social durant la transició qüestionant la imatge transmesa de modèlica. Després, al col·loqui es va reflexionar i aprofundir sobre la vigència de la impunitat a l’estat espanyol.

A les altres històries, l’autor tracta temes com les màfies criminals d’origen croat a València, i l’asil i cobertura donat pel franquisme. Hi ha un capítol dedicat a la figura de Vicent Blasco Ibáñez i el llibre es tanca amb una microhistòria arran dels records del pare de l’autor durant la postguerra al poble d’Almàssera, poble natal de l’autor; un estudi de la repressió en aquest poble, les relacions humanes i els vincles del veïnat, la qual cosa va evitar detencions i morts. Entre les poques morts cita a l’últim president del comitè del Front Popular, mort a la presó Modelo de València i a qui està dedicat el llibre.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt