Presentació de llibres de memòria històrica a Benicàssim en el marc de les XII Jornades del Grup

 

En el marc de la programació d’actes de  les XII Jornades de Memòria Històrica, la vesprada del dissabte 13 de desembre es van presentar a la llibreria l’Àmbit de Benicàssim els llibres Un país en gris i negre i Històries de vida al Castelló de la guerra i la potsguerra dels companys del Grup Juan Luís Porcar i Maribel Peris. El contacte amb la llibreria l’Àmbit ha estat una  iniciàtiva de la companya del Grup  Begonya Falcó. Vam  pensar en aprofitar-hi  l’ocassió per a   reprendre la relació amb  els col·lectius de Benicàssim amb els  quals   anteriorment  haviem col·laborat en temes sobre memòria històrica─ com la presentació de Castelló sota les bombes al teatre municipal de Benicàssin pel col·lectiu Reflexió  i  unes xerrades al Casal Jove per iniciàtiva del col·lectiu la Flama─amb el propòsit de què ells ens feren la presentació de l’acte. Així doncs   Esther Tàrrega i Cristian  ara de l’associació Perpal  dinamitzadora de la investigació científica relacionada amb l’història i l’art a l’àmbit a les nostres comarques  van  parlar primer  en línies generals sobre  la tasca i  els objectius  del nostre Grup i després  van passar a fer  presentació dels autors dels llibres.

L’acte va contar amb una concurrència de públic en un ambient acollidor. Atenent a l’ordre d’intervenció   Maribel Peris va agrair al públic la seua presència i va procedir   a una exposició sobre el  perquè , la significació  i els continguts de l’obra acompanyada de la visualitzacio d’un power point. Tot seguit Juan Luis Porcar va dedicar  unes paraules d’agraïment  per a  l’organització de l’acte i per a  l’aportació personal  de documentació com a introducció  del seu discurs sobre   l’obra  la lectura del qual va estar a càrrec de la companya Begonia Falcó i  acompanyada tambe  de la projecció d’un power point amb el detall de persones del poble que patiren le repressió ..

Finalitzat el l’acte, el públic va mostrar el seu interés per les publicacions i el seu agraïment perquè es façan  aquest tipus de treball que segons manifestacions expresses és  tan necessari.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top