Presentació del llibre “Lecciones de nuestros abuelos” de Luis Vivas Ramos

Divendres 7 d’octubre a les 18:00 va tindre lloc la presentació del llibre “Lecciones de nuestros abuelos” de Luis Vivas Ramos a càrrec de l’autor en el Menador Espai Cultural de Castelló, presentant l’acte el membre del GRMHC, Joan Miquel Palomar. L’acte es va retransmetre en directe en el canal de YouTube del GRMHC on està enregistrat: https://youtu.be/9RFoqkHkNqU

Un llibre amb molta història i moltes històries en el seu interior. El contingut argumental de ”Lecciones de nuestros abuelos” sorgeix en el context acadèmic d’una classe, en la qual, Luis Vivas Ramos, el mateix autor i professor de 4t de l’ESO del Col·legi Sagrat Cor de Quart de Poblet, suggereix cada any als seus alumnes realitzar un article de recerca individual, de la seva pròpia família. D’aquí neixen moltes històries, que s’han anat narrant i compartint en classe com a part de la metodologia de l’autor, fins i tot els avis de l’alumnat visiten les aules i són entrevistats per ells.
Tanmateix, durant els mesos de confinament per la pandèmia, això no va poder portar-se a cap, i va anar aquí quan va sorgir la idea de plasmar totes aquestes històries en un llibre. Creat a base de documentació oral, escrita, fotografies i molta memòria de les famílies, el seu objectiu és trencar els murs del col·legi i convertir als avis i àvies, per uns dies, en mestres dels seus nets.
El llibre conta a més amb testimoniatges i història d’antics alumnes i pretén homenatjar les generacions anteriors.
A més, l’obra s’ha convertit en un projecte solidari. I és que l’Editorial Vinatea, per la qual ha estat publicada i que secunda tota mena de projectes solidaris tant a Espanya com en altres països, canalitzarà els possibles beneficis del llibre, destinant-los a diferents associacions com a Amigos de la calle.

Al final de la presentació, es va fer un torn obert de paraula on van intervenir una de les dones testimoni del llibre i una de les voluntàries de l’associació Amigos de la calle.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt