Rèplica

Replica

Mediterráneo 23 de maig de 2006

Joan Pinyana

El passat dimarts 23 de maig un ciutadà va publicar un escrit en un mitjà de comunicació, la premsa de Castelló, en la secció A fondo del Mediterraneo.

Si la lectura afectara tan sols al Grup per la Recerca de Castelló, no passaria res, no fariem res, no fariem ni cas. Com quan lladra un gos que vetlla per una urbanització.

Tanmateix, per la dignitat dels lluitadors de la llibertat, per l’honra dels morts innocents, que defensaren el sistema vigent, la República, és el nostre deure contestar, i no passar pàgina mirant a un altre costat. Diem que ja estarà bé de farses, mentires i hipocresies. Ja hi ha prou de manipulació. Si tan sols es tractara d’un article barat, mal escrit i únicament representatiu per qui el signa, el Grup per la Recerca no mouria ni un dit, no li donaria més importància que al pas d’un ase per la senda, de camí al camp.

Però per l’honra de la veritat i el dret a la llibertat que tan valentament i decidida van defensar aquells republicans de totes les ideologies, deixant-se la sang i la vida, és necessari contestar

. I contestar en el mateix lloc on va ser publicat aquest escrit, com cal i com és dret. Dret civil i ciutadà. Llibertat d’expressió però sempre amb la veritat per davant. No deixarem passar ni una provocació més. La veritat de la història l’hem d’obrir, no més pors, no es pot oblidar.

Més prompte que tard als llibres de text s’obriran pas la veritat, la justícia i la igualtat, per contar a les generacions vinents aquella pàgina de la nostra història, especialment des de l’any 31 fins al 75, tan deformada per la dictadura i els governs que la van seguir.

I per acabar, el nostre grup també té molts testimonis d’injustícies, d’eliminació total dels drets humans en la població d’aquest país. I açò sí que és memòria històrica i no acudits inútils que no aporten res. Testimonis de presos i preses, de represaliats sols per la seua ideologia.

Per la llibertat de premsa que avui en dia hauria d’existir, el Grup per la Recerca seguirà investigant, treballant i lluitant per traure a la llum la veritat.

Salut.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt