Repressió franquista a Cabanes

Les escasses publicacions editades d’història local del municipi de Cabanes solen basar-se en fer un repàs de les fites més importants de la localitat, de manera prou superficial en la majoria dels casos, i es limiten a dades sobre l’arc romà que es conserva a poc més de dos quilòmetres del casc urbà, de la carta de població concedida pel Bisbat de Tortosa en 1243, d’alguns apunts d’arquitectura civil o religiosa, i poc més. Els anys referents a la II República i el primer franquisme semblen no haver existit a nivell local, tot i haver estat un dels episodis més excepcionals de la història recent.

Molt s’ha parlat, i es continua fent-ho, sobre la República i la repressió franquista, però sempre en àmbits més generals. D’aquest període històric referit a les comarques de Castelló, es comença ara per fi a editar investigacions interessants, però del cas concret de Cabanes, ben poc, per no dir res, s’ha dit. D’ací parteix, per tant, el principal interès d’aquest treball.

CONSULTA LA INVESTIGACIÓ


Autor: Carles Mulet

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt