Ruta literària “La Sega” guiada per l’autor, Martí Domínguez, a Vistabella i masos de Penyagolosa

Membres del GRMHC van participar el dissabte 15 de juliol a la ruta literària de la novel·la “La Sega” de Martí Domínguez que està ambientada a Vistabella i els seus voltants. La ruta suposa un nou recurs turístic basat en la literatura. La novel·la ‘La Sega’ de Martí Domínguez cobrarà vida amb una ruta que passarà pels principals punts que són importants a la ficció de Domínguez. Així doncs, veïnat i visitants entraran dins de la trama creada per l’autor, que ha experimentat una gran acollida per la crítica i el públic. Els principals escenaris de la novel·la es divideixen en tres trams o itineraris visitables: el Pla Amunt, que recorre el Parc Natural de Penyagolosa passant pel Mas de l’Espino i l’escola Rural del Mas de Badal; el Pla Avall, que comença a la Font del Fontanal i creua pel Bosc del Bovalar o l’ermita de Sant Bertomeu i el riu Montlleó; i la ruta del Poble, en un itinerari urbà. Domínguez tracta el masoverisme a la seua novel·la i el paisatge i els indrets propers de Vistabella. El fenomen maqui a les muntanyes de Vistabella i el conflicte entre bàndols a les terres de Penyagolosa crea un relat autèntic basat en un territori que ara es pot caminar amb la imaginació d’un personatge de ‘La Sega’. A la presentació a banda de l’autor, va participar la Rondalla de Vistabella. La Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), el Centre d’Estudis de Penyagolosa (CEP) i l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat han treballat conjuntament per fer realitat aquesta proposta, una aposta que converteix a Vistabella del Maestrat en un lloc de novel·la i un destí turístic fonamentat en la cultura. Tota la informació sobre els tres diferents recorreguts es pot consultar ací: https://rutesliteraries.com/2022/12/05/ruta-2/.

La ruta de dissabte va visitar la torre de la muralla i el seu mirador, continuant de vesprada on es va endinsar al barranc de la Pegunta i es va visitar el mas de l’Espino.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt