V Jornades de Memòria Històrica “La Justicia de Franco”

V Jornades de Memòria Històrica

” La Justicia de Franco “

 image

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló organitza entre el 20 i 23 de desembre en el saló d’actes de l’Institut Francisco Ribalta les V Jornades de Memòria Històrica de Castelló baix el títol “La justícia de Franco”, unes jornades en els quals investigadors, historiadors i experts internacionals analitzarán diferents aspectes de la justícia franquista com els judicis sumaríssims i les presons, i es celebrarà un debat-taula rodona sobre la llei de la memòria històrica amb historiadors, representants de centres de la memòria i experts en drets humans i dret internacional.

El 20 de novembre a les 19 h. es celebrarà la taula rodona amb la participació de Miquel Osset (Amnistia Internacional), Joan Tardá (representant d’ERC en la comissió parlamentària de la llei de la memòria), Rafa Maestre (Fundació Salvador Seguí), Ricard Camil Torres (Comissió de la Veritat del País Valencià), Rosa Monlleó (Centre de Documentació de la Memòria Històrica de la UJI) i Josep Martí (filòsof i secretari comarcal de l’Alt Millars del PSPV-PSOE.

El 21 de novembre conferència sobre la repressió franquista a càrrec de Julián Casanova, catedràtic d’Història Contemporània de la Universidad de Zaragoza, expert internacional en la guerra civil i la repressió franquista, i col·laborador habitual de TVE i el diari El País.

El 23 de novembre presentació del treball sobre les presons de Franco i els arxius penitenciàris de Teresa Armengot (Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló), conferència sobre dones i presó de Fernando Hernández Holgado (Universidad Complutense) i conferència sobre memòria històrica, reparació i justícia a càrrec de Margalida Capella (professora de Dret Internacional Universitat Illes Balears).

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top