Vistabella acull la presentació de “El temps perdut”

 

El passat 23 d’agost es va presentar  a l’antiga presó de Vistabella, Seu del Penyagolosa de la Universitat Jaume I, l’obra col·lectiva El temps perdut, memòria histórica de Vistabella. Aquest llibre editat per Publicacions de la Universitat Jaume I i coordinat per Antonio Giner i Juan Luis Porcar, amb pròleg de Martí Domínguez, es un recull d’articles de recerca,  de recollida de testimoniatges i d’itineraris de memòria realitzats per membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló des de fa anys vinculats i compromessos amb la recuperació d’aquesta història recent i silenciada.

L’acte  va omplir les instal·lacions de la Seu del Penyagolosa amb més de 120 assistents. Van participar a la presentació l’alcaldesa de la localitat, Belén Bachero, i per part dels autors del llibre Martí Domínguez, Antonio Giner, Juan Luis Porcar i Maribel Peris. En aquest llibre trobem diferents treballs i experiències sobre investigació històrica, memòria oral i patrimoni material de Vistabella, amb l’intenció de combatre aquella tendència a l’oblit, de rescatar diferents passatges de la vida política, econòmica  i quotidiana, d’establir uns itineraris de llocs de memòria on donar visibilitat a uns fets històrics i emmarcar en ells els darrers testimonis dels paisans que els van viure en primera persona.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt