X Jornades de Memòria Històrica de Castelló. La memòria al context de les lluites actuals

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica ha organitzat les desenes Jornades de Memòria Històrica a Castelló. Ha comptat amb la participació com a ponent de J. M. Pedreño, president de la Federación Estatal del Foro por la Memoria.

La conferència, que es va impartir de matí a la Casa Municipal de la Cultura, va fer un recorregut sobre la memòria històrica i la seua evolució des del any 2000 fins el moment present. L’assistència de públic va ser al voltant d’unes trenta persones. Actualment, segons els plantejaments del conferenciant, l’eixida des del punt de vista jurídic són les demandes fetes als jutjats federals argentins. Per altra part, el ponent va fer referència a la comissió parlamentària que inicià B. Garzón i J. Villarejo, i al Congrés de Víctimes celebrat enguany a Rivas-Vaciamadrid, on es va decidir una iniciativa per a la coordinació dels grups de memòria en la lluita contra la impunitat del franquisme.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, en aquesta jornada de dissabte dia 15, també va participar en la Fira d’Entitats organitzada durant el mateix matí per Castelló per la Llengua, per a mostrar a la ciutadania la publicació de llibres, així com informació referent a les nostres activitats.

A la vesprada, alguns membres van assistir, al Paranimf de la UJI, a la projecció del documental El terrer. Un poble emmudit, sobre la repressió franquista a Paterna.

Finalment, ja de nit, la jornada va concloure amb un sopar a la seu de l’associació.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top