XVI Jornades de Memòria Històrica de Castelló: la Creu del Parc Ribalta, un monument franquista

El 16 de desembre al Centre Municipal de Cultura de Castelló el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va organitzar les XVI Jornades de Memòria Històrica, aquest any dedicades a la Creu dels Caiguts de Castelló, monument franquista.

Les jornades van contar amb l’assistència de més de 50 persones i amb la participació de destacats ponents com Eduardo Ranz, assessor del govern d’Espanya en matèria de memòria històrica que va impartir una conferència sobre el marc jurídic i els vestigis franquistes a l’Estat amb menció especial a les creus dels caiguts i el Valle de los Caídos.

Posteriorment van intervindre l’alcalde de Callosa de Segura, Francisco Maciá, el regidor de Cultura de la Vall d’Uixó, Antoni Lorente i Marisa Saavedra, en representació de Xarxa Cristiana, i van explicar les seues experiències en la retirada de simbologia franquista a les seues localitats en el cas dels dos representants polítics locals i el posicionament dels col·lectius cristians contraris a aquesta simbologia explicant la seua proposta de laïcitat per la societat.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt