XVIII Jornades de Memòria Històrica de Castelló «Teatre i memòria»

Les XVIII Jornades de Memòria Històrica de Castelló «Teatre i memòria» organitzades pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló programades per dissabte 28 de novembre del 2020 volen donar a conéixer a la ciutadania de Castelló diferents aspectes rellevants sobre la relació de les arts escèniques amb la memòria històrica. Aquestes versaran sobre el fet ben sabut que l’art ajuda a la recuperació de la memòria col·lectiva en contextos de conflicte armat, dictadures i repressió política. Així, el teatre i la dansa són mitjans per a portar de tornada aquesta memòria històrica i per a fer-nos sentir emocions que el coneixement merament racional no aconsegueix. Per parlar sobre aquest tema, s’ha programat una conferència a les 11:30 en el Menador Espai Cultural de Fàtima Agut i Clausell, llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València, doctora en Filologia per la Universitat Jaume I de Castelló i estudiosa del teatre castellonenc, qui ha publicat diversos llibres i comissariat dues exposicions sobre el teatre a la nostra terra. El títol de la conferència serà «La memòria històrica en el teatre contemporani».

Per altra banda, a la plaça de les Illes Columbretes a Castelló a les 18:00 la companyia castellonenca La Rabera Eclèctica, interpretaran «Fins que s’escolten les veus» un espectacle de carrer (performance de música, dansa, interpretació i poesia) de 30 minuts creada per aquesta companyia a partir de les investigacions realitzades pel GRMHC sobre la repressió portada a terme durant el franquisme en l’antiga presó provincial a Castelló ubicada en aquesta plaça, espai de memòria de la ciutat de Castelló dins del MUCC. Aquest espectacle és una recreació sobre la vida a la presó, la repressió del règim, la vida a les cel·les, els condemnats a mort… Un espectacle creat a partir de testimonis de la guerra i la postguerra a Castelló, un temps de transició on l’amnistia política no arribava mai, la por inundava el dia a dia, els valors que prevalien eren els bons costums, la vida no tenia vàlua, i la supervivència humana va fer prendre decisions difícils que s’arrossegarien en silenci per la resta de la vida. Fins que s’escolten les veus.

Protocol per a la prevenció de la COVID-19: L’ús de la màscara serà obligatori en tot moment. Es facilitarà a les persones assistents gel hidroalcohòlicdesinfectant per l’organització. Es respectarà en tot moment la distància de separació interpersonal d’1,5 metres.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top