Acte d’homenatge als vinaroçencs víctimes del franquisme

El dia 12 d’abril al cementeri de Vinarós es va celebrar  un acte d’homenatge a les víctimes del franquisme organitzat per  la Plataforma del País Valencià. Joan Guzman membre de la Plataforma va presentar l’acte amb unes paraules dedicades a recordar i honrar la memòria de les víctimes i amb una salutació molt especial per als familiars . Els assistens ens vam congregar al voltant del monument erigit junt a la fossa comuna on hi ha enterrades 74 persones mortes per la dictadura de les quals només dues són de Vinarós. Es per aquest motiu que es va procedir per part dels familiars a una ofrena de terra portada dels pobles originaris  per a barrejar-la   amb la terra i els cossos que allí reposen. El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló vam portar terra de la fossa comuna del cementeri de Castelló on hi ha soterrats 16 vinarossencs. Tot això acompanyat per  música de Tomás Luis de Victòria.

A continuació es va procedir a la intervencio dels familiars que feren un record i reconeixement   mitjançant unes breus paraules sobre aquestes victimes L’acte va concloure amb un parlament de Maribel Peris, membre del nostre Grup i el tancament amb la música de l’himne de Riego  de Carles Santos.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt