Actualització i noves incorporacions al Cens de Víctimes de la Guerra Civil, la repressió franquista i la Transició del País Valencià

El cens de víctimes de la guerra civil, el franquisme i la transició del País Valencià, impulsat per la Coordinadora d’Associacions de Memòria Democràtica del País Valencià,  ha incorporat durant els últims mesos nous registres de valencians víctimes de la repressió franquista, executats o morts en presons fora del nostre territori, a la resta de l’Estat, conseqüència de la recerca i consulta de diferents censos i bases de dades de víctimes de diferents associacions i comunitats autònomes.

Actualment està incorporant dades sobre la procedència i veïnatge de víctimes que van morir en presons valencianes, i mitjançant la col·laboració de l’investigador Ricard Camil Torres que ha facilitat informació sobre dones empresonades al País Valencià relacionades amb la repressió franquista, començarà en breu a introduir aquests nous registres juntament amb els de valencians morts conseqüència d’accions de guerra al Front de Llevant.

Actualment són més de 6.300 les víctimes de la repressió franquista documentades al territori del País Valencià. Cal tamb tenir present que són moltes les víctimes valencianes mortes i assassinades fòra del nostre territori, que també estan documentades al Cens.

En el cas de les comarques de Castelló, són més de 1.350 les víctimes mortals documentades conseqüència de la repressió franquista. S’ha realitzat una tasca de comprovació de les dades d’aquest Cens amb el Cens de les Víctimes de la Repressió Franquista de les comarques de Castelló que tenim a la nostra web, amb informació i tipologies repressives semblants.

Podeu consultar dades i estadístiques per tipologies repressives i per províncies a la secció d’Estadístiques de la web del Cens.

Per consultar el Cens i realitzar diferents cerques

https://app.censvictimesguerraifranquismepv.org/

Per consultar estadístiques sobre tipologies repressives i per províncies

Estadístiques

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt