Calendari 2023 “País Valencià: memòria i llibertat”

Us presentem el projecte de l’Associació Bolangera, coordinat per la Cooperativa Transversal per a aquest 2022. Es tracta d’un calendari del 2023 centrat en la memòria històrica del País Valencià. En concret, és un recull il·lustrat per l’artista Vane Julian de 12 episodis de la nostra història recent, amb textos del professor Pau Salvador. Es tracta d’un projecte que s’emmarca en els treballs fets anteriorment per l’Associació Bolangera al voltant de la pàgina web “Històries de Castelló“.

Aquest projecte vol posar el focus en relats al marge de la història més coneguda, on el protagonisme el tenen veïns i veïnes que amb el seu esforç van empényer el canvi social. Un relat per mes per realçar alguns dels episodis més rellevants de la història dels moviments socials i cívics del País Valencià: la lluita del moviment obrer, la unitat de la llengua, la segona onada feminista, la capitalitat republicana de València durant la Guerra civil, les primeres escoles en valencià o la legalització d’organitzacions LGTBI són algunes de les històries que hi trobaràs. Tal com expliquen les promotores del calendari, la finalitat és promoure una identitat basada en valors com la igualtat, la solidaritat o la justícia social, a partir del coneixement i la difusió de la història de la lluita dels valencians i valencianes pels seus drets i llibertats.

Aquest projecte compta amb el finançament de la regidoria de cultura l’Ajuntament de Castelló i de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana. A partir de desembre estarà disponible en diferents punts del País Valencià.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top