El GRMHC a la 3a Jornada contra l’oblit “75 anys de la tragèdia de Pou de la Pica” a Atzeneta del Maestrat

Dissabte 19 de novembre va tenir lloc a Atzeneta del Maestrat la 3ª Jornada contra l’oblit “75 anys de la tragèdia de Pou de la Pica”, després de 75 anys de l’assassinat de la família Borràs Albert es va realitzar aquesta jornada en la seua memòria, organitzada per l’Ajuntament d’Atzeneta del Maestrat i coordinada per Jaume Gil, membre del GRMHC. Les principals temàtiques d’aquesta jornada han sigut el maquis i la repressió franquista, a més d’altres aspectes com les exhumacions i la relació entre memòria i territori.

Les jornades es van iniciar amb un diàleg entre Jaume Gil i Juan Luis Porcar, ambdós membres del GRMHC, sobre la repressió franquista i la seua casuística a les comarques de l’interior, i aspectes com el territori, les exhumacions i la simbologia, que va servir d’enllaç per la contextualització i presentació dels dos llibres de Porcar, “Un país en gris i negre, memòria històrica i repressió franquista a Castelló” i “Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria”.

Continuant la jornada a la Casa de Cultura el fotògraf de Benassal Jesús Monterde, va presentar el seu llibre de fotografies amb contextualització històrica de Raül González, on explica les seues reflexions introspectives sobre imatges que va realitzar en diferents llocs de les nostres comarques vinculats a episodis de la guerrilla antifranquista .

La jornada va finalitzar amb un interessant debat sobre el maquis, la repressió franquista, la memòria i la impunitat, en el qual van participar l’investigador i membre del GRMHC, Raül González Devis, Marc March, coautor del llibre “El puño que golpeó al franquismo” i l’investigador Joan Baptista Beltrán i Reverter, coordinador de les jornades del maquis a la Tinença de Benifassà. un nombrós públic va assistir a les jornades i va participar al debat.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt