Conferència de Maribel Peris sobre el primer bombardeig de Castelló

El dimarts dia 18 d’abril a la Llotja del Canem Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I de Castelló i dins de la programació de les Jornades de Memòria Històrica organitzades per l’Ajuntament de Castelló, es va impartir una conferència a càrrec de Maribel Peris que va presentar un treball sobre el primer bombardeig a la ciutat de Castelló el 23 de març del 1937, en el seu 80 aniversari.

Es va fer una descripció prèvia del context de la guerra i de la situació estratégica com una població costera de la rereguarda de la Segona República així com del conjunt de bombardejos que la van afectar a partir d’aquell moment durant els 2 anys següents.

Una exposició amb detall de totes les diligències judicials practicades per les autoritats civils del govern de la Segona República, per atendre a la població, víctimes mortals i ferits. La inspecció de danys materials a les diverses zones de la ciutat, i la presa de declaracions als ferits. L’impacte sobre les persones, sobre la vida de la ciutat en un atac a la població civil indefensa. Es van presentar algunes narracions de fragments de testimonis de persones que ho van viure i a dia d’avui encara ho recorden.

També es va fer una relació de quina va ser la reacció de les autoritats dins del marc municipal i estatal per a la defensa de la ciutat amb la creació de la Junta de Defensa Pasiva i la construcció de refugis.

La conferència es va acompanyar d’una projecció audiovisual amb l’àudio de testimonis i documentals sobre bombardejos.

Va ser un acte d’homenatge a les víctimes oblidades tants anys i ara projectades a tota la societat i al mateix temps una reivindicació a la pau referida als temps presents, a les poblacions que hui pateixen l’asedi de les guerres , la mort i/o la fugida dels seus països com a refugiats i exiliats.

L’acte va contar amb una bona acollida amb una assistència nombrosa de públic.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt