Conferència “Les fons orals i la repressió franquista” en les II Jornades de Memòria Històrica d’Orpesa

Diumenge 26 de març a les 18 h en el Saló de Plenaris de l’Ajuntament d’Orpesa va tindre lloc la conferència “Les fons orals i la repressió franquista” de la companya Maribel Peris Muiños dins de les II Jornades de Memòria Històrica d’Orpesa organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orpesa.

La conferència va versar sobre la configuració del projecte de fonts orals del GRMH de Castelló des de l’any 2004, i com a esdevinguta en un arxiu. Es van exposar els aspectes tècnics de l’arxiu i a continuació algunes mostres de les col·leccions de testimonis , com es poden interpretar i aplicar com a fonts històrica i les seues diverses vessants, investigació, història social, metodologia de la vida quotidiana.. . L’acte va estar presentat per la membre del GRMHC, Begonya Falcó. També va participar com a testimoni viu, entre el públic, el company Antonio Solsona qui va exposar la seua experiència oral sobre la desaparició i afusellament de son pare masover a Vistabella..

conferència sobre les fonts orals i la repressió franquista
Presentació
Toni Solsona exposant el seu testimoni

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt