El fons històric del GRMHC a l’Arxiu Històric de la Diputació de Castelló

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló cedirà al Servei d’Arxiu, Gestió Documental i Publicacions de la Diputació l’arxiu que ha elaborat sobre la Memòria Històrica que conté més de 400 documents que expliquen les conseqüències que van tenir la Guerra Civil i la postguerra a la província de Castelló. Es tracta d’una cessió temporal d’una informació històrica que durant un període de cinc anys passarà a formar part dels fons documentals de la institució provincial per a ser accessibles a la ciutadania a través de la seva pàgina web. Els investigadors i el públic en general podran consultar online fotos, cartes de comiat de condemnats a mort, partides de defunció, periòdics de l’època i altres documents d’interès aportats per les famílies de les víctimes o aconseguits en altres arxius.

Així s’ha decidit en el transcurs de la reunió que s’ha celebrat en la seu del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló entre representants d’aquesta associació i les diputades provincials responsables de les àrees d’Arxiu i Memòria Històrica, Ruth Sanz i Tania Baños, una trobada en el qual ambdues han pogut comprovar in situ la importància d’aquesta documentació. En paraules de Sanz, “l’acord és necessari per a universalitzar l’accés a aquesta informació fonamental sobre la nostra història recent que es materialitzarà a través d’un conveni entre la Diputació i el Grup per la Recerca de la Memòria”.

Per part seva, la diputada de Memòria, Tania Baños, ha mostrat la seva satisfacció per la cessió documental acordada i ha donat les gràcies als responsables del Grup per “la gran feina realitzada durant anys, que és necessari institucionalitzar”. Ha destacat que es tracta d’un arxiu que “es va anar construint quan les institucions no estaven del costat de la Memòria”.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt