El GRMHC a les jornades de maquis de Vilafranca

Diversos membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló van participar a les XVIII jornades OFENSIVA CONTRA L’OBLIT “XXVI MARXA HOMENATGE ALS MAQUIS”, celebrades entre el 16 i 18 de juny a l’alberg La Parreta de Vilafranca. El company del GRMHC, Raül González Devís, va realitzar una ruta circular guiada fins el Mas de Guimerà i Les Albaredes (Portell de Morella).

Les jornades, organitzades pel Col·lectiu A les Trinxeres, es van inaugurar divendres 16 de juny amb la representació a l’aire lliure de nit de l’obra de La Collectiva “Masovera 1948”. Dissabte 17 de juny de matí va tindre lloc la ruta excursionista guiada per Raül González Devis en la qual van participar més de 100 persones, visitant el mas de Guimerà, escenerari d’un episodi guerriller el 1948 i la masada de Les Alberedes. De vesprada va tindre lloc la presentació de la novel·la: El Guardià de Les Trufes a càrrec de Fèlix Edo i del llibre “Florencio Pla “La Pastora”. La dignitat robada, d’Elena Solanas, tancant la jornada un concert amb Solk (Vinaròs) i Gargamboig (La Vall d’Alba). L´últim dia de les jornades es va celebrar la taula rodona: Colonialisme o autonomia energètica? Decidim el futur de les nostres comarques, NO a la MAT comarques Castelló, organitzada pel Centre d’Estudis dels Ports i Plataforma Paisajes de Teruel, i la visita guiada a les exposicions “Maquis” Fotografies de Jesús Monterde i “La guerrilla de l’AGLA.”

Més informació sobre les jornades:

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt